29 ГОДИНИ ОТ АТЕНТАТА В БУНОВО


Днес (09.03.2014Г.) се навършват 29 години от атентата на гара Буново извършен от терористичната организация „Турско национално-освободително движение в България“. На 9-ти март е поставена бомба във влака Бургас-София, във вагона за майки и деца! В атентата загиват седем невинни български души, сред тях 2 деца!

 

На 5 ноември 1993 в Трънак, Бургаско, близо до т. нар. „Доганова чешма“, е поставена плоча в памет на тримата екзекутирани атентатори. Паметната плоча с имената им е докарана от Турция и е на турски език. Паметникът на терористите стои в бургаското село 15 години. Край тази чешма всяка година се организират тържества на партията в българския парламент ДПС, които официално се представят като "селски събор с народни игри". Патрон на „народните игри“ е лидера на „Турско национално-освободително движение в България“ (сега преобразувана в ДПС) – Ахмед Доган, който е български депутат и управлява България в по-голямата част от новата й история. Сабри Мехмедали, който е брат на единия атентатор, е осъден на 6 години затвор, защото бомбата, която той поставя в един ресторант, засича и не гръмва. В съда той се признава за виновен за съучастие в терористичната атака на гара Буново. След падането на комунизма този човек се третира като политически затворник и затова е освободен и лежи в затвора само две години, независимо че е в затвора за съучастие в терористичен акт. И не само това. Той и до момента получава полагащата му се по закон месечна парична компенсация за това, че е бил политически затворник! Българската държава и в момента плаща пенсия на човек, убивал невинни майки и деца!!! Сабри Мехмедали е областен шеф на „българската партия“ ДПС и е един от най-богатите хора в Бургаско. На официални празници той е рамо до рамо с първите мъже в държавата ни. Неговата партия в момента отново е в управлението на България.

 

Не бях проверявал в блога си текста за атентата в Буново от много време. Онзи ден видях, че един човек на име Красимир Цветков беше пубилкувал коментар – „Това на снимката е скъпият ми брат ми Гого. На 12 години . Да почива в мир." В момента, в който прочетох този коментар, буквално нещо скова и прониза сърцето ми. Видях профила на Красимир във фейсбук. Оказа се, че човека е глухоням. Сестра му също. Глухонеми са били и малките му братчета Гого и Стефан, които са загинали във влака. Оказа се, че онази зловеща снимка, на безименното обезобразеното и окървавено момче, която обикаля в интернет, е на брата на Красимир Цветков. Дано Гого почива в мир, но ако сте прочели предишните два абзаца на този текст, се съмнявам, че това е възможно. Това, което аз мога да кажа на останалия завинаги 12-годишен Гого е само едно: „Моля те, прости ни, момче!“ Вгледайте се отново в очите на убития Гого – в тях ще видите цялата онази непреодолима мъка и безнадеждност, която е заляла България. В тия две детски очи се крие цялата истина за България и нейното потресаващо малодушие! По новините и мейн стрийм медиите няма да чуете и една думичка за Гого и другите жертви на протурския тероризъм. Дали теростите щяха да бъдат турци, японци, германци, танганайци, все едно и също си е за мен. Но явно за медии и политици не е. Какво са виновни тези невинни майки и деца, че заради това, че са убити от турски фанатици, никой не ги почита и на възпоменателната служба на 9-ти март ходят само 20-30 човека роднини и някоя друга ксенофобска националистическа партия!

 

Много думи съм изписал, които дори не могат да се доближат до яростта ми от факта в какви мижитурки сме се превърнали в сегашната България. Все съм се чудил какви думи да напиша, за да изразят този гнет, който изпитвам към ситуацията с атентата в Буново и последвалото страхливо мълчание на медии, политици и обществени лица. Като че ли най-добре го е казал Макгахан, когато вижда за първи път опожарения и изклан от турците Батак. Те важат с пълна сила и за ситуацията около Буново и последвалите гаври през годините:

„Има неща толкова ужасни и позорни, че окото отказва да ги гледа, умът да ги обсъжда. Никога не бих могъл да си представя нещо по-потресаващо..." http://kalushev.com/bunovo2.html