ЖЕСТОКАТА ПРОПАГАНДА И НЕОБЕКТИВНОСТ


Само за справка - мислете, преди да правите изводи или да се водите по нечия агресивна пропаганда, независимо дали е от Изток или от Запад. Просто помислете малко. Крим е руски. И това е повече от ясно. Супер ултра десните блогъри и будители тръгнаха да сравняват преминаването на Крим към Русия като чудовищно нагъл акт, сравнявайки го с това все едно Турция да окупира Кърджали и да си го вземе. Това е абсолютна глупост. Кърджали си е бългрски откакто свят светува. А Крим е подарен от Хрушчов на Украйна след един пиянски запой преди едва 60 години. Преди това Крим си е руски и за него са водени велики войни. Пропагандата е огромна. Вие трябва да осъзнаете, че и от Изток, и от Запад, са нищо повече от диктатори, които си правят каквото си искат и си играят с човешките съдби. Значи единия път може да се нахлува в Ирак, Афганистан, Сърбия, Панама, Чили и т.н. с напълно измислени оправдания за собствените си користни интереси, а сега същите тия измекяри, които най-нагло излъгаха целия свят, че има оръжия за масово унищожаване в Ирак и избиха сума ти невинен народ, вият като бесни кучета срещу навлизането на Путин заради според тях "напълно изфабрикувани причини"

 

И тука по всички медии е настанала една вълнуваща вакханалия и чуждопоклонничество към една псевдо демокрация, геноциден олигархичен капитализъм и едни западни лидери, които имат същата вина за съсипването на човечеството, каквато имат и омразните комунисти. Но на запад са готините, модерните, умните и красивите, НПО-тата с многото долари, които издържат сума ти протестъри вече години наред. Стигна се даже до такава наглост, че изключителна личност като Милена Фучеджиева писа преди време, че за нея било приемливо блогъра Асен Генов да се финанасира от западни организации, защото било по-добре от това някой скришом да финансира русофилите (??!!) След това естествено се отрече от думите си, като видя за каква порнография ставаше на въпрос по протестите и социалните мрежи! Но, къде, по-дяволите остават националните интереси?! И Запада, и Русия си гледат собствените такива и ни се смеят жестоко зад гърба как може да сме такива долнопробни чуждопоклонници, неразбирайки, че всъщност само сме използвани, без да получаваме нищо!

 

Вижте с кое може да сравнявате Крим - с нашата голяма българска болка Македония. Според мен почти няма българин, който да не го е яд как комунистите подариха преди 70 години наша изконна територия на Югославия. Еми това е - Путин се възползва от ситуацията и брани националните си интереси - нещо, което мишките в България по високите български етажи на властта дори на сън не могат да си представят. За сравнение - преди няколко дни румънския президент заяви, че иска да участва в преговорите между Русия и опозицията, защото имало 400 000 украинци, които говорили румънски! А преди това на посещение в Молдова заяви буквално, че Молдова е румънска и трябва да се обединят. Представяте ли си го нашия държавен глава да се държи така!? Онзи същия с вид и държание на стресирана калинка, който в словото си по случай Освободждението от Османско робство не спомена нито веднъж какво празнуваме, а само каза, че празнуваме "освобождение от чужда власт"! Ето затова всичко у нас е толкова безнадеждно. Да взема да си пусна ония велики думи на Рангел Вълчанов, където казва, че "повече се е гордял, че е българин, отколкото да го е било срам" Спешно трябва да ги чуя!