Националното предателство като рецидив. Пир на мишките.


Преди няколко часа се състоя церемонията по встъпването на длъжност на президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган. Да, онзи същият, диктаторът, фанатикът, искащ да възобновява Османската империя, говорещ на официални събития как кърджалийско и Родопите са турски, онзи същият, който забрани целувките и прегръдките на обществени места, забрани youtube и фейсбук, забрани в студентските общежития да живеят заедно жени и мъже. Онзи диктатор, заради който Турция излезе на протести, брутално потушени от Ердоган и довели до смъртта на десетки души. Онзи диктатор, който потресе цяла модерна и цивилизована Европа. И най-естественото нещо на света беше нито един лидер на държава на ЕС да не уважи церемонията по встъпването му в длъжност. Другите европейски страни пратиха за свои представители най-обикновени чиновници от посолствата им, с което ясно показаха какво е отношението на Запада към самозабравилия се диктатор Ердоган. 

 

Но…има едно голямо но! Един единствен клетник от целия Европейски съюз отиде на крака да присъства на церемонията. И това естествено, както се досещате, е Роската. Да, Роско, президентът на Република България. Онзи същият добродушко с неадекватната усмивка , който преди месеци посрещна с почести настоящия премиер на Турция, онзи същият, който има официално издадена книга как трябва да се възроди Османската империя и страните от Балканите (включително България) отново да минат под нейно управление. Президентът на България, онази България, която е била 500 години под робство в онази империя, която сега Ердоган възхвалява, беше единственият европейски лидер на церемонията по встъпване в длъжност на турския президент с изострени неосмански наклонности. Президентът на онази страна, която в Европа е страдала най-много от Османската империя, отива единствен на такава церемония, която е с цел възхваляване на един от най-големите поддръжници на възобновяване на Османската империя! Вие разбирате ли за какво става въпрос!? Водещият се за символ на ултра демокрацията у нас посещава церемонията на един от най-недемократичните лидери в Европа и света?! И за да е унижението пълно, от пресслужбата на Роско гордо ни съобщават, че Роската е предал официални поздравления от страна на председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой! И не само това, клоунът с вечната усмивка говори феноменални глупости за стратегическо партньорство с Турция и т.н. А от пресслужбата на президентството се похвалиха, че Роско бил посрещнат с военни почести! Аферим машалла! Каква чест! Въобще изказванията му бяха в стил "Турция, Ердоган и България - вечни приятели завинаги" или "Турция - спасителката на България" (http://dnes.dir.bg/news/erdogan-rosen-plevneliev-17295637) Турция, чиито лидери не спират да провокират националния суверинитет на България и наскоро официално подкрепиха искането на Мюфтийството да му се прехвърлят национално значими имоти, тъй като навремемто били собственост в Османската Империя! А къде остана националния идеал, господин президент? Онзи идеал, който ни изгради като нация и ни обедини като народ? Или вие така разбирате воденето на една нация – състоящо се само в лобизъм и икономически интереси? Има неща, толкова гнусни и дразнещи за същността и убежденията ти, че когато си решил да напишеш нещо по такава тема, пръстите те сърбят половин час от нерви и не знаеш от къде и какво да започнеш. Сега е такъв случай. Мисля, че е най-добре да спра да пиша повече. За всеки нормално мислещ човек е ясно за какво мишкуване и гаврене става на въпрос. Само искам да попитам къде са великите интернет блогъри от „Протестната мрежа“. Защо още никой не е казал дори и една думичка за това гнусно събитие? Нито една! Къде е морала на „колегите Павлов и Генов – съвременните народни будители“? Дали може би това недостойно мълчание се дължи на факта, че Роската е първи приятел и бизнес партньор на техния гуру и духовно-финансов водач Иво Прокопиев? Риторични въпроси…

 

И още нещо последно – като за финал. Вижте думите на Вежди Рашидов, един изявен доблестен мъж, биещ полицай и боготворящ мутри, съсипали държавата ни. Вижте въпросните думи на Веждичката относно отношенията на Ердоган с Бойко Борисов - единственото спасение на българската нация и шеф на това мекотело Роската: „Ердоган се обади на Борисов като приятел. Наричаше го приятелю, братко. Аз превеждах разговора. Те имат едно обръщение да се наричат „моят брат”. Обаждането беше много топло.Пожела му успех на изборите...” – интервю за агенция „Фокус“ / 05.05.2013 г.

 

P.S. – И все пак, ако гледаме рационално на нещата, не трябва да се сърдим на Роската. Замислете се, какво по-логично от това лидера на една държава от Европейския съюз, която е страната с най-много джамии на глава от населението, да гостува на церемонията по встъпването в длъжност на един от най-изявените ислямистки фанатици в света… И от тук нататък наистина спирам да пиша, защото каквото и да напиша или да коментирам, ще е безсмислено…

Евала, Роска…

 

1200 са общо джамиите в България, с което страната ни се нарежда до арабските страни като количество на ислямистки религиозни храмове. Това сочи официално проучване на Евростат от 27.09.2012 г. Това прави България страната с най-много джамии на глава от населението в Европейския съюз. Над три хиляди ученици в основното училище всяка година изучават ислям в държавните и общински училища. По официални данни на главното мюфтийство през 2011 година 3372 ученика са изучавали предмета религия - ислям в основното училище като задължителна или свободно избираема подготовка. „Областите където са съсредоточени са Пазарджик, Смолян, Благоевградска. За едно училище в Момчилград бяха хвърлени пет милиона долара. Висшият ислямски институт трябваше да получи акредитация, но въпреки всичко с двама трима преподаватели от Анкарския университет, децата получават тези дипломи, които удостоверяват, че можеш да станеш имам или ходжа”, обяснява Емил Велинов.